Veelgestelde vragen

Algemeen

Registreer je via www.witteborgh.nl. Je ontvangt van ons inloggegevens, waarmee je kan inloggen in jouw account. Middels dit account kan je je inschrijving en voorkeuren beheren. Vervolgens zal het verhuurteam alle inschrijvingen beoordelen en contact opnemen. Vervolgens kan je aangeven of je de voorlopige toewijzing accepteert.

Je hoeft geen inschrijf- of bemiddelingskosten te betalen. Er is ook geen sprake van courtage.

De appartementen in Witteborgh worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 710,68 (prijspeil 2017) kan je huurtoeslag aanvragen

Wegens veiligheidsrichtlijnen op het bouwterrein, is het helaas niet mogelijk om de appartementen nu te bezichtigen. Na toewijzing van de appartementen worden de huurders uitgenodigd voor een bezichtiging.

Je huurt het appartement altijd voor een minimale periode van 1 jaar, daarna is de huur maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Inkomen en toetsing

Ja, het is echter alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op één adres ingeschreven staan. Indien aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten mogelijk een appartement te huren.

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in Witteborgh.

De appartementen zijn primair bedoeld voor alleenstaanden, samenwonenden, of gezinnen. Hoofdhuurder met partner en eventueel hun inwonende kinderen. Alleen in uitzonderlijke gevallen zal de eigenaar appartementen toewijzen aan woningdelers die geen gemeenschappelijk huishouden vormen.

Garantstellingen van ouders of derden is in uitzonderlijke gevallen mogelijk en zal de eigenaar akkoord kunnen gaan met garantstellingen van derden.

Het inkomen van de volgende uitkering worden meegenomen in de inkomenstoetsing: WIA, WAO en ZW.

Inschrijven

Je hebt dan een nieuwsbrief ontvangen, waarin de start van de verhuur is aangekondigd met een link naar het inschrijfformulier. Wanneer u zich voor een bepaald appartement heeft ingeschreven middels het inschrijfformulier, ontvang je een bevestiging.

Als er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde appartement zijn, dan wordt er toegewezen d.m.v. loting. Aan de hand van de gestelde inkomenseis, beschikbaarheid, volledigheid van het dossier, finale credit check en voorkeur wordt bepaald of de toewijzing definitief is.

Je kan je op de site van Witteborgh als belangstellende inschrijven. Vervolgens ontvang je inloggegevens om in te inloggen. Middels dit account kan je het inschrijfformulier raadplegen. Let op! Indien je een appartementen krijgt toegewezen dien je een aantal gegevens aan te leveren ter verificatie van het opgegeven inkomen. Indien uit de documentatie blijkt dat het inkomen voldoende toereikend is wordt het appartement definitief toegewezen. Indien blijkt dat het inkomen onvoldoende is dan wordt de reservering geannuleerd en wordt het appartement aangeboden aan een kandidaat op de reservelijst.

Afhankelijk van de situatie dien je de onderstaande documenten aan te leveren.

Woonsituatie:

 • Kopie geldig legitimatiebewijs (gelieve het BSN-nummer onzichtbaar maken);
 • Indien je een huurwoning hebt: bankafschrift met 6 meest recente huurbetalingen;
 • Indien je een koopwoning hebt: Hypotheekhoudersverklaring;
 • Indien je een koopwoning hebt: Jaaropgave van de hypotheek;

In loondienst:

 • Werkgeversverklaring
 • 3 meest recente loonstroken;
 • 3 bankafschriften behorende bij de loonstortingen;

Ondernemer:

 • Winst-/ en verliesrekening voorgaande twee jaar;
 •  
 • Inkomensverklaring van de belastingdienst;
 • Uittreksel bewijs van inschrijving bij Kamer van Koophandel;

Gepensioneerd:

 • Kopie AOW-strook (jaaropgave en maandoverzicht);
 • Kopie pensioenstrook (jaaropgave en maandoverzicht);

Uitkeringsgerechtigd:

 • Kopie maandoverzicht uitkering;
 • Kopie jaaropgave uitkering;
 • Kopie bankafschrift (ontvangen uitkering)

Graag ontvangen wij de gegevens in één e-mail. De verhuurder en dé Woonexpert hebben ten alle tijden het recht om extra documentatie te vragen of om het verzoek zonder opgaaf van reden af te wijzen. Je ontvangt uiterlijk binnen 1 week na het aanleveren van alle documentatie, reactie.

Met het betaaloverzicht kan je aantonen dat je de huur netjes op tijd betaald. Zo neem je eventuele twijfel weg bij de verhuurder!

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten worden alle inschrijvingen beoordeeld. Uiterlijk 1 week na de toewijzing ontvang je van ons nader bericht per e-mail. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren zullen in behandeling worden genomen.

Huren

Alleen voor de appartementen worden servicekosten gerekend. Deze bedragen circa € 50,00 per maand. Daarnaast dien je zelf de maandelijkse lasten voor water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. Je betaald een voorschot voor de nutsvoorzieningen en jaarlijks vindt er een afrekening plaats op basis van daadwerkelijk gebruik.

Opleveringniveau/oplevering

De appartementen worden naar verwachting begin 3e kwartaal 2019 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. De opleverdatum kan door weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld. De opleverdatum staat om die reden nog niet vast. Verhuurder zal de definitieve ingangsdatum tijdig aan huurder bekend maken.

Wanneer wij exact weten, wanneer het appartement wordt opgeleverd, krijg je 4 tot uiterlijk 2 weken van tevoren bericht van ons. Op die manier kan je op tijd beginnen met voorbereiden op de verhuizing.

De appartementen worden standaard voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer. In overleg met de verhuurder zijn er aanpassing van de standaard mogelijk.

De appartementen hebben minimaal een EPC van 0,5. Dat betekent dat je een heel energiezuinig appartement huurt. Er wordt geen gas aangesloten en op het dak worden zonnepanelen geplaatst.

De wanden worden wit afgewerkt. De plafonds worden gespoten.

De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming. In de badkamer hangt een handdoekradiator.

Voor de appartementen is er een eigen berging aanwezig in de kelder van het gebouw. Deze zijn te bereiken met de trap als de lift. In de kelder is tevens ruimte voor het stallen en/of opladen van fietsen.

Ja, de vloeren worden egaal opgeleverd. De vloerafwerking kan naar eigen inzicht worden gekozen, maar wel in overleg met en goedkeuring van de verhuurder.

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Je bent flexibel, geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s en na de vaste huurperiode van 1 jaar heb je een opzegtermijn van 1 maand. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar.

Staat uw vraag of antwoord hier niet bij? Bel ons gerust. We helpen je graag verder.

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken